Огреала месечина

Огреала месечина, леле
огрејала месечина,
од Солуна до Тетово.
Не ми била месечина леле,
тук' ми биле три невесте,
три нејесте Сетолчанке.

Прво теглат за Тетово, леле
право одат за Тетово,
кај бакалот чичо Кољо.
- Добро утро чичо Кољо, море
добро утро чичо Кољо.
- Дал бог добро три нејесте,
три нејесте Сетолчанке.

Да ми дадеш драм белило, леле
да ми дадеш драм белило,
драм белило, драм црвило.
Наши мажи гурбетчие, леле
наши мажи гурбетчие,
кој ќе дојдат, ќе ти платат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Васка Илиева - Огреала месечина
 2. Серенада - Огреала месечина
 3. Микле Симовски - Огреала месечина
 4. Нора - Огреала месечина
 5. Непознат изведувач - Огреала месечина
 6. Серенада - Огреала месечина
 7. Васка Илиева - Огреала месечина

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Васка Илиева
 2. Серенада
 3. Микле Симовски
 4. Нора
 5. Непознат изведувач