Менвај куме прстени

Дошле мили сватови
сè се куќа наполни,
песни пеат весели,
на сред оро, младенци.
Ај што се љубат,
како бели гулаби,
ајде што се лични,
леле како ангели.

Менвај куме прстени,
венчај двајца вљубени,
нека бидат среќни,
нека бидат вечни.

Боже здравје подари,
да се здрави, весели,
боже љубов подари,
ти штом спои, не дели.
Ај, да се љубат,
како бели гулаби,
рожба да си родат,
гнездо да си заличат.

Менвај куме прстени,
венчај двајца вљубени,
нека бидат среќни, море
нека бидат вечни.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ристо Краповски - Менвај куме прстени
  2. Оливер Јовановски - Менвај куме прстени

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ристо Краповски
  2. Оливер Јовановски