Те сретнав либе, пресретнав

Те сретнав либе, пресретнав,
во тоа тесно сокаче,
таму те либе запрашав:
- Од кај почнува љубовта?

- Љубовта, либе, почнува
најпрвин од очиве,
второ е од устето,
а трето е од срцето.

Те сретнав либе, пресретнав,
грутка ми в' срце застана,
тогаш те либе видов јас,
со друго либе стоеше.

Ти беше што ветуваше,
што мене ми зборуваше:
- Од љубов не се умира,
за љубов се загинува.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Т'га за југ - Те сретнав либе, пресретнав

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Т'га за југ