Европо и Канадо

Ој Европо и Канадо,
Америко и Австралијо,
поздрави праќам до стари крај
од многу мајки расплакани.
Оф, сестри, браќа и татковци
до нивни жени и дечиња.

Да ги чувате нашите деца
тие деца се со маки,
голи и боси пораснаа
но за пуста пара си оставија.
Оставија своја земја
своја мајка и свој татко.

Немаа може пари и богатство
но имаа радост и веселба.
Сè со песни пораснаа,
вратете се мои дечиња.
Туѓа земја, тага голема,
вратете се при ваша мајка.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Европо и Канадо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева