Мајка на Марика думаше

Мајка на Марика думаше:
- Марике, ќерко Марике,
земи го ќерко Ѓорѓија,
Ѓорѓија први бекрија.

- Нејќум го мајко Ѓорѓија,
Ѓорѓија први бекрија.
Девет си жени погубил,
јас ќе сум мајко десетта.

Послуша Марика мајка си
зеде го Ѓорѓи бекрија.
Ѓорѓи на Марика думаше:
- Марике, либе Марике.

Нова се крчма отвора
мене ме канат да идам.
Сефтето да им направам,
фирмата да им напишам.

Ене го Ѓорѓи кај иде,
девет му зурли свиреа,
девет му зурли свиреа,
десет тапани чукаа.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Тоше Проески - Мајка на Марика думаше
 2. Чардаш - Мајка на Марика думаше
 3. Биоритам - Мајка на Марика думаше
 4. Гоце Арнаудов - Мајка на Марика думаше
 5. Наум Петрески - Мајка на Марика думаше
 6. Алексо Димов - Мајка на Марика думаше
 7. Никола Бадев - Мајка на Марика думаше
 8. Сузана Гавазова - Мајка на Марика думаше
 9. Анка Гиева - Мајка на Марика думаше
 10. Група Билјана, Радио студио Скопје - Мајка на Марика думаше
 11. Група Сарај - Мајка на Марика думаше

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Тоше Проески
 2. Чардаш
 3. Биоритам
 4. Гоце Арнаудов
 5. Наум Петрески
 6. Алексо Димов
 7. Никола Бадев
 8. Сузана Гавазова
 9. Анка Гиева
 10. Група Билјана
 11. Радио студио Скопје
 12. Група Сарај