Вардаре, Пирин кај ти е?

Мили чеда на мајка разделени,
тешка рана на срце, а и на гради.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Мајко Македонијо, ајде не плачи,
ден ќе дојде, ќе ги гушнеш Пирин планини.
Мајко Македонијо, ајде запеј ти,
ден ќе дојде, ќе те носат води егејски.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Солзи течат мајчински, македонски,
тешки како што ни се, еј, векови.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Мајко Македонијо, ајде не плачи,
ден ќе дојде, ќе ги гушнеш Пирин планини.
Мајко Македонијо, ајде запеј ти,
ден ќе дојде, ќе те носат води егејски.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Гоце Касаповски - Вардаре, Пирин кај ти е?

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Гоце Касаповски