Ај што убаво одат ле мамо

Ај, што убаво одат, ле мамо, велешките моми
ај, што убаво одат, ле мамо, рамна снага вијат
рамна снага вијат, ле мамо, со очи те пијат.

Ај, сите бре врзале, ле мамо, бели тувенчиња
ај, сите ми облекле, ле мамо, алови ф`станчиња
алови ф`станчиња, ле мамо, бели ајтичиња.

Ај, кога одат, мила ле мамо, како ветер вејат
ај, кога стојат, мила ле мамо, како сонце грејат
кога зборат, мила ле мамо, сите ми се блеат.

А велешки ергени, ле мамо, многу намрштени
ај, они сакаат, мила ле мамо, мома да е скромна
мома да е скромна, ле мамо, да си седи дома.
Забелешка: Ајта (ајтиче) е широк, бел празничен фустан.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Распеани велешани - Ај што убаво одат ле мамо
  2. Катерина Брезева, Соната Велес - Ај што убаво одат ле мамо
  3. Група Кактус - Ај што убаво одат ле мамо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Распеани велешани
  2. Катерина Брезева
  3. Соната Велес
  4. Група Кактус