Коледа леда

Коледа леда
паднала греда
удрила деда
дедо се влече
баба го плаче
оф леле старче
со кусото магарче!

(друга верзија)

Коледе леде,
паднало греде,
утепало деде.
Деде се мачи,
баба го квачи,
со четири јајца,
гускини, шаткини.

Денес е Коледе,
утре е Божиќ,
ќе колеме теле,
теле вика: - Леле
не колете мене,
ќе ви купам зелје,
да месите пита,
да јадете сите.

Коледеее...

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Даниела Китановска - Коледа леда

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Даниела Китановска