Месечино мајрудо

Месечино мајрудо леле
не огревај пенџеру леле
дур' да лудо вечера.

Дур' да лудо вечера, леле,
коњи му се в' ливаѓе,
во девојка кључеви.

Девојка ми заспала леле,
во црвени трендафил,
под расцутен јоргован.

Јоргован ми цутеше, леле,
на лику е капеше,
момче е го береше.

Момче е го береше леле,
со свилено шамивче,
на глава је редеше.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Распеани дебарчани - Месечино мајрудо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Распеани дебарчани