Ајде жалај ме, Малино

Ајде жалај ме, Малино моме, плакај ме,
оти јас ќе одам, Малино моме, комита.

Ај на таа Пирин, Малино моме, планина,
на комитските, Малино моме, зборишта.

Ајде ја отиди, Малино моме, в' градина,
ајде па набери, Малино моме, трендафил.

Ајде па накити, Малиној моме, Делчев војвода
а и негова, Малино моме, дружина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Вања Лазарова - Ајде жалај ме, Малино
 2. Белегзија - Ајде жалај ме, Малино
 3. Георги Божиков - Ајде жалај ме, Малино
 4. Васка Илиева - Ајде жалај ме, Малино
 5. Ансамбл Теодосиевски, Марика Георгиева - Ајде жалај ме, Малино
 6. Александар Сариевски - Ајде жалај ме, Малино
 7. Радио студио Скопје, Марика Георгиева - Ајде жалај ме, Малино

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Вања Лазарова
 2. Белегзија
 3. Георги Божиков
 4. Васка Илиева
 5. Ансамбл Теодосиевски
 6. Марика Георгиева
 7. Александар Сариевски
 8. Радио студио Скопје