Крај Вардара двајца седевме

Сношти либе јас те сонував
и во сон те целивав.
Устите беа шеќерни, де,
слатки ем медени, де.

Крај Вардара двајца седевме,
еден на друг зборевме.
Устите беа шеќерни, де,
слатки ем медени, де.

Кој ќе од нас изневери, де,
в' река Вардар да се удави,
тогај клетва либе дадовме,
да не се разделиме.
Устите беа шеќерни, де,
слатки ем медени, де.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Иван Узунов, Виолета Митева - Крај Вардара двајца седевме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Иван Узунов
  2. Виолета Митева