До кога браќа мили Македонци

До кога браќа, мили Македонци,
до кога Грци ќе толчат,
со своето верно духовенство
милата наша родина?

Зошто вие причина станавте
преди двесте години,
народната патријаршија
со лаги ни ја презедовте!

Каде се нашите писатели,
каде се нашите списанија?
Сè е, сè е прав и пепел станало
од грчка фанариотска слова.

Станете сите браќа Македонци
од сите македонски градови
и да викнеме сите со глас голем:
- Бегајте Грци, не ве сакаме!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл Билјана - До кога браќа мили Македонци
  2. Никола Бадев - До кога браќа мили Македонци

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл Билјана
  2. Никола Бадев