Ansambl Biljana

The table below lists songs that feature recordings made by Ансамбл Билјана. Click on a song name to see the lyrics and more info, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song title Audio samples
1 1762 лето download
2 Ајде болно лежи мојто либе download
3 Ајде болно лежи мојто либе download
4 Ајде што пијана шеташ Фиме download
5 Ајде што пијана шеташ Фиме download
6 Алија со тамбурата download
7 Алија со тамбурата download
8 Антице џанам душице download
9 Антице џанам душице download
10 Аршин, аршин download
11 Билјана платно белеше download
12 Билјана платно белеше download
13 Бог да бие Русе твојта мајка download
14 Бог да бие Русе твојта мајка download
15 Бог да го убие Шефки качакот download
16 Болен ми лежи Миле Поп Јорданов download
17 Болен ми лежи млад Стојан download
18 Бор садила мома Евгенија download
19 Го фанале едно моме download
20 Грозен гавран download
21 Девет години болен лежав download
22 Димчета аскер го писаја download
23 До кога браќа мили Македонци download
24 Едно време си бев ерген download
25 Елено ќерко, Елено download
26 За Зарина download
27 За Фросина download
28 Збогум Румелија download
29 И таму е мојата родина download
30 И таму е мојата родина download
31 Извикна Јана провикна download
32 Излези моме Русанке download
33 Излези моме Русанке download
34 Ја излези стара мајко download
35 Јана грло заболело download
36 Јас кога бев овчарче download
37 Јас Методи Патче од Охрида download
38 Јас сум мома охриѓанка download
39 Јас сум несреќница download
40 Кај си мајко да ме видиш download
41 Кога си бев јас работник download
42 Кондисал Ајрадин паша download
43 Легнало моме заспало download
44 Македонки билбилјанки download
45 Марие млада невесто download
46 Мома крај извор седеше download
47 Момченце и момиченце download
48 На Струга дуќан да имам download
49 Народе Македонски download
50 Невесто калеш мори убава download
51 Невесто калеш мори убава download
52 Недалеку од Воден града download
53 Од Битола до Вевчани download
54 Од врв Пирин Планина download
55 Од умот се поизгубив download
56 Оздола идет еден млад војвода download
57 Ој љубов, љубов download
58 Ој љубов, љубов download
59 Охрид, Охрид убав мил download
60 Пелин ми се пољуљава download
61 Пелин ми се пољуљава download
62 Песна за Деспина download
63 Песна за Деспина download
64 Песна за Караџата download
65 Песна за Марко Лерински download
66 Песна за Чакаларов download
67 Песна за Чакаларов download
68 Планино, Пирин Планино download
69 Послушајте патриоти download
70 Провикнала е Драганка download
71 Развивај горо зелена download
72 Се решив да се женам download
73 Се решив да се женам download
74 Слегло моме во градина download
75 Слушам кај шумат шумите download
76 Со маки сум се родила download
77 Стани ми Ленче, отвори download
78 Ти си моме идеално download
79 Ти си моме идеално download
80 Три години Кате болен лежав download
81 Фанче ојде во Калишта download
82 Ферман дојде од Стамбола download
83 Четворица комити download
84 Чифте, чифте пајтонлари download
85 Чифте, чифте пајтонлари download
86 Чифте, чифте пајтонлари download
87 Што се чуло нане download
88 Штом тебе те видов јас се заљубив download