Кај си мајко да ме видиш

Кај си мајко да ме видиш
на какво сум мајко дереџе.
Лути рани да преврзиш
од душмански јатаган.
Лути рани да преврзиш
од душмански јатаган.

По снегојте се тркалам,
крвта ми мајко не спијат.
Во гради ми куршум лежит,
десна ми рака скршена.
Во гради ми куршум лежит,
десна ми рака скршена.

Зарад тебе, Македонијо,
заради твоите другари,
овие маки јас ги тргам,
за да умрам в' крвав бој.
Овие маки јас ги тргам,
за да умрам в' крвав бој.

Збогум поле богородно,
збогум земјо, земни праг.
Збогум гори и планини,
не ќе го видам родниот крај.
Збогум гори и планини,
не ќе го видам родниот крај.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл Билјана - Кај си мајко да ме видиш

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл Билјана