Невесто калеш мори убава

(Невесто тенка мори висока)

- Невесто калеш мори убава,
што кротко одиш, леле, на вода.
На таја чешма, леле, студена,
со тие стомни, леле, шарени.

Дали тежат, леле, стомните
или ти тежит, леле, ѓерданот?
Дали тежат, леле, стомните
или ти тежит, леле, ѓерданот?

- Нити ми тежат, леле, стомните,
ниту ми тежит, леле, ѓерданот.
Туку ми тежит, леле, меракот,
меракот ми е, леле, далеку.

Меракот ми е, леле, далеку,
во таја пуста, леле, Битола.
Во таја пуста, леле, Битола,
во тие темни, леле, зандани.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Ансамбл Билјана - Невесто калеш мори убава
 2. Ансамбл Билјана - Невесто калеш мори убава
 3. Ацо Андонов - Невесто калеш мори убава
 4. Кирчо Поп Лазаров - Невесто калеш мори убава
 5. Благица Павловска, Душан Љубисављевиќ - Дуле, Никола Јанков - Коки - Невесто калеш мори убава
 6. Марика Георгиева, Радио студио Скопје - Невесто калеш мори убава
 7. Група Сарај - Невесто калеш мори убава
 8. Добрила Грашеска, Дориан Јовановиќ - Невесто калеш мори убава

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Ансамбл Билјана
 2. Ацо Андонов
 3. Кирчо Поп Лазаров
 4. Благица Павловска
 5. Душан Љубисављевиќ - Дуле
 6. Никола Јанков - Коки
 7. Марика Георгиева
 8. Радио студио Скопје
 9. Група Сарај
 10. Добрила Грашеска
 11. Дориан Јовановиќ