Оф, што сум далеку од тебе Македонијо

Оф, што сум толку далеку, далеку
од тебе Македонијо,
оф, што не можам да гледам, да гледам,
твојата убост немерна.

Охридско Езеро убаво, убаво,
Пирин Планина висока,
реката Вардар, крвава, крвава
и Бело Море бескрајно.

Ти раѓаш само синои герои,
храбри Македонци,
вечно се поробени и разделени,
никогаш непокорени.

Болен си лежам в' туѓина, в' туѓина
и таму јас ќе си умрам.
Последна желба си имам, си имам,
в' Македонија да дојдам.
Македонија да видам, да видам
и таму јас да си умрам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Оф, што сум далеку од тебе Македонијо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева