Песна за Дејан војвода

Македонијо, славно царство
кај е твојто господарство?
Дали гледаш неправдиње,
неправдиње од турчина?

Турско ропство петвековно,
спаилаци преголеми.
Нестите грабнуваат,
девојките потурчуваат.

Се огласи Дејан јунак,
Дејан јунак, војводата.
Војводата од Дебрца,
тој народот го повика.

- Ој народе Македонски,
кога гледаш што се прави,
спремај пушки малихери,
в' борба влагај, не се жали.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Песна за Дејан војвода

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури