Една желба имам

Една желба имам,
стари крај да идам,
родна куќа да видам.
Низ двор да се шетам,
таму да се сетам
кај се родив и проодив.

Дедо, баба имав,
од нив писма примав,
не знам дали се живи,
дали некој има
мене да пречека,
порти да ми отвори?

Кога таму појдов,
друга слика видов,
дедо, баба не видов.
Порти заклучени,
пенџери срушени,
куќата пропаднала.
Спомени се нижат,
очи солзи течат,
солзи што не се лечат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васко Коминовски - Една желба имам
  2. Алтернатор - Една желба имам
  3. Аце Петковски - Една желба имам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васко Коминовски
  2. Алтернатор
  3. Аце Петковски