Тешка беше нашата разделба

(Збогум мила дојде време)

Збогум мила дојде време
јас од тебе да се разделам.
Јас пак беден роден сум без к'смет
сè со мака, тага голема.

Тешка беше нашата разделба,
кога тргнав од својот роден крај.
Мојте солзи патот го топеа,
по патот за непознат крај.

Дојдов тука како јабанџија,
далеку од својот роден крај.
Срце плаче нигде среќа нема,
тежок гурбет тага голема.
Срце плачи нигде среќа нема,
тежок гурбет в' туѓа туѓина.

Ако бог дај јас да се вратам
тебе Стојне да те прегрнам.
Да ти кажам мојте маки,
мојте маки, таги големи.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Никола Бадев - Тешка беше нашата разделба
 2. Мухарем Сербезовски - Тешка беше нашата разделба
 3. Славе Велјановски - Тешка беше нашата разделба
 4. Зоран Џорлев, Ристо Краповски - Тешка беше нашата разделба
 5. Васко Атанасовски - Тешка беше нашата разделба
 6. Васка Илиева - Тешка беше нашата разделба
 7. Никола Бадев - Тешка беше нашата разделба
 8. Благоја Николовски - Тешка беше нашата разделба

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Никола Бадев
 2. Мухарем Сербезовски
 3. Славе Велјановски
 4. Зоран Џорлев
 5. Ристо Краповски
 6. Васко Атанасовски
 7. Васка Илиева
 8. Благоја Николовски