Ти земјо наша Македонијо

Ти земјо наша Македонијо,
ти си убавица на Балканот,
гробови правиш на тирани.
Тој што те сака да те има
коски остава под твојте ридови,
само да те има земјо мила.

Зарем ти не раѓаш синои херои
за да те бранат од душмани?
Крв ќе лееме старо и младо,
тиран да гази, не даваме.
Крв ќе лееме Македонијо
за твојто име, земјо мила.

Вардар и Пирин, Македонијо
и Бело Море земјо мила,
тебе ми те прават, Македонијо,
убавице жална на Балканот.
Тебе ми те прават, Македонијо,
убавице мачна на Балканот.

Пирин и Егеј, Македонијо,
две чеда твои разделени,
за мајка плачат, земјо мила,
за својта мајка, Македонија.
За мајка плачат, земјо мила,
за својта мајка Македонија.

Гоце и Јане, Македонијо,
ти си ги родила, земјо мила,
крв пролеаа, Македонијо,
за вечно име, земјо мила.
Крв пролеаа многу синои,
за твојто име, земјо мила.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Ти земјо наша Македонијо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева