Војник одам

На пат тргам, војник одам јас
либе, многу далеку.
Татко, мајка, браќа и сестри
сите вас ве оставам.

Мило либе, ти не ме жали, не плачи
солзи не рони, радосно чекај ме.

Дојде време да си заминам
либе, многу далеку.
Со другари пат не чека нас
дури на граница.

Мило либе, ти не ме жали, не плачи
солзи не рони, радосно чекај ме.

Две години бргу ќе минат
либе, јас ќе се вратам.
Ќе ми бидеш лична невеста
моја ќе си до гроба.

Мило либе, ти не ме жали, не плачи
солзи не рони, радосно чекај ме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Сестрите Мавровски - Војник одам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Сестрите Мавровски