Сношти излегов на балкон Ленче

- Сношти излегов на балкон Ленче,
чудо си видов големо.
Чудо си видов големо, Ленче,
кај што те тебе вршеа.

Кај што тебе вршеа, Ленче,
кај што ти прстен менваја.
Дал' стројници беа,
дал' девери беа,
ил' беше твоето либе?

- Ни стројници беа,
ни девери беа,
ни беше моето либе.
Мајкеви беа браќа ѝ, лудо,
мене ми беа вујчеви.

- Кога ти беа вујчеви, Ленче,
зошто на порти стоеше
со жолти чевли на нозе, Ленче,
со зелен венец на глава?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цвета и Петар Павловски - Сношти излегов на балкон Ленче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цвета и Петар Павловски