Старото огниште

Радост в' очи светна,
севдата ја сретнав
како полни вода на чешма.
Мајка болна била,
шепна мојта мила,
само мојто име
го спомнувала.

Мила мајко разгори
наше старо огниште,
да се стопи каменот
во градите.
Ајде оро поведи,
наше оро македонско,
пепел да се сторат
мојте јадови.

Мајка оро води,
мисли дека сони
и на мене тивко зборува:
- Знаев дека, сине,
ова сè ќе мине
и на пуста старост
ќе се радувам.

Мила мајко разгори
наше старо огниште,
да се стопи каменот
во градите.
Ајде оро поведи,
наше оро македонско,
пепел да се сторат
мојте јадови.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Т'га за југ - Старото огниште

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Т'га за југ