Лична Јовано

Кој те лажел лична Јовано
дека сум ти лудо неверно?
Солзи жешки рониш по лице,
клетви тешки фрлаш по мене.

Немој, не плачи лична Јовано,
срцево што бие в гради ми е таксано.
Солзи избриши, лична Јовано,
ти се колнам не сум душо либе неверно.

Кој те мамел лична Јовано
дека друга ми е в срцево?
Очи криеш, не ми зборуваш,
дома идам, порти затвораш.

Немој, не плачи лична Јовано,
срцево што бие в гради ми е таксано.
Солзи избриши, лична Јовано,
ти се колнам не сум душо либе неверно.

Немој, не плачи лична Јовано,
срцево што бие в гради ми е таксано.
Солзи избриши, лична Јовано,
ти се колнам не сум душо либе неверно.

Моја Јовано, лична Јовано.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Наум Петрески - Лична Јовано

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Наум Петрески