Оди Тодоро в' градина

- Оди Тодоро в' градина,
либето ќе ти помине,
китки ти да му набереш,
војник ќе оди,
ќе оди, мила ќерко,
многу далеку.

- Не одам мајко, нејќам го,
мене ме тој не сака,
тук' си сака, мила мајко,
мома богата,
тук' ја сака, Марика,
наш'та комшика.

На чешма одат заедно,
на оро еден до други,
за мен' зборат, се смеат,
маки задаваат,
за мен' зборат, се смеат,
маки задаваат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Зорица Танковска - Оди Тодоро в' градина
  2. Маријана Манолева - Оди Тодоро в' градина

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Зорица Танковска
  2. Маријана Манолева