Серенада

Тивка ноќ е, сите спијат,
само ние двајцата не,
јас и мојата гитара
под твоето пенџере.

Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
моите звучни акорди.

Ако чуеш, мила моја,
нека светне пенџере,
јас ќе бидам среќен, мила,
како да си крај мене.

Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
моите звучни акорди.

Оваа моја серенада
тебе ти ја дарувам,
мирен сон и добра ноќ
мила ти пожелувам.

Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
моите звучни акорди.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Гоце Николовски - Серенада

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Гоце Николовски