Проштевај мајко

- Дојде време да се мајко разделам,
в' туѓа да заминам, туѓа туѓина.
Либе лично немам, пуст и сиромав,
ниту другар имам, сосема сум сам.

Мила мајко ти си ми сè,
љубовта, животот, мила мајчице.
Мила мајко ти си ми сè,
животот, мајчице.

Солзи, твоите очи солзи полни се,
плачеш и за рака сал ме држиш.
- Денес ќе одиш в' земја далечна,
в' срце се стега болка, тежина.

Мила мајко ти си ми сè,
љубовта, животот, мила мајчице.
Мила мајко ти си ми сè,
животот, мајчице.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Виолета Томовска, Кирил Манчевски - Проштевај мајко

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Виолета Томовска
  2. Кирил Манчевски