Убаво Македонче

Кога тебе те сретнав,
умот ми го однесе,
Вакво момче убаво,
нигде немам видено.

Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам
ах бре ергенче.
Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам,
убаво Македонче.

Желба ми е голема
срце ми разигрува,
едно барам од тебе
вечно да си со мене.

Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам
ах, бре ергенче.
Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам,
убаво Македонче.

Несреќна би била знај,
несреќна јас без тебе,
нема среќа ни радост
ако не си со мене.

Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам
ах бре ергенче,
Многу ноќи јас не спијам
и на тебе сè си мислам,
убаво Македонче.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Петранка Костадинова - Убаво Македонче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Петранка Костадинова