Вечна да си Македонијо

Во песни те опеавме
љубов и среќа посеавме,
за тебе мајко стара,
за тебе земјо најубава.

Еј да живееш, вечна да си,
никој по патот да не те плаши,
чекор по чекор
среќна да си, Македонијо!

Сегде одев, прошетав,
ко птица пак си долетав,
за тебе мајко стара,
за тебе земјо најубава.

Еј да живееш, вечна да си,
никој по патот да не те плаши,
чекор по чекор
среќна да си, Македонијо!

Топло сонце те грее,
ширум по светот се пее,
за тебе мајко стара,
за тебе земјо најубава.

Еј да живееш, вечна да си,
никој по патот да не те плаши,
чекор по чекор
среќна да си, Македонијо!

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Николас Бовчарис - Вечна да си Македонијо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Николас Бовчарис