Што си поминав и се прелагав

Што си поминав и се прелагав
покрај трите, најубавите,
лични како црвен трендафил.

Трите на порти стоеја,
личните сестри убави,
китки трендафил носеа,
китки трендафил в' пазуви,
а најмалото носеше
китка трендафил на гради.

А најмалото најубавото,
со око што ми намигна,
со китка фрли по мене,
со китка црвен трендафил.

Китка трендафил си зедов
и знак за љубов ѝ дадов,
со око што ѝ намигнав,
со нога што ѝ потропнав.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јорданка Куцулова, Ѓорѓи Андреевски - Што си поминав и се прелагав

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јорданка Куцулова
  2. Ѓорѓи Андреевски