Тодоро, либе Тодоро

- Тодоро, либе Тодоро,
прва мори изгоро,
доста игра, Тодоро,
доста игра на оро.

Ајде појди, Тодоро,
ајде појди, изгоро,
прашај ја ле мајка ти
дал' те дава за мене.

- И да ја прашам, лудо бре,
знам фајде си нема,
мајка мене ме искара
и за тебе не ме дава.

Сношти мајка те виде,
со Невена стоеше,
со Невена стоеше,
Невена ја грлеше,
со Невена стоеше,
Невена ја љубеше.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Анка Гиева - Тодоро, либе Тодоро

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Анка Гиева