Ивано, Иванке, лична реканке

Од голем мерак по тебе
три ноќи не сум заспало.
Три ноќи не сум заспало,
в' меана сум се опило.

Ивано, Иванке, лична реканке,
дали имаш срце ти,
мене младо да ме заборавиш.

Проклети да се, Ивано,
нашите први душмани.
Што сакаа да нè разделат,
две млади срца да овенат.

Ивано, Иванке, лична реканке,
дали имаш срце ти,
мене младо да ме заборавиш.

Ако се верно љубиме,
зошто да не се земеме?
Ајде да се заколнеме
дека нема да се разделиме.

Ивано, Иванке, лична реканке,
дали имаш срце ти,
мене младо да ме заборавиш.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Мирко Митревски - Ивано, Иванке, лична реканке

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Мирко Митревски