Кате лично девојче

Кате, лично девојче,
ајде да се земеме,
живот да променеме?
Ајде да се земеме,
свадба да направиме?

Свирки да ни засвират,
тапан да ни зачука,
оро да се развие,
вино да се напие.

Како да се земеме,
свадба да направиме,
кога си пари немаме,
кога си куќа немаме?

Ако пари немаме,
свадба да направиме,
барем си љубов имаме,
барем си севдах имаме.

Пари ќе спечалиме,
куќа ќе направиме.
Куќа ќе направиме,
двата ќе се земиме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Есма Реџепова - Кате лично девојче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Есма Реџепова