Еј море девојче

Еј море девојче лично, убаво
очите твои секој миг
со љубов ме гледаат
да се само мој,
да им се радувам
да ги љубам јас од срце
не ме оставај.

Еј девојче мое
ах ергенче мило.
За тебе моме лудувам, моме лудувам
за тебе момче живеам, ти си живот мој.

Еј море девојче мило, убаво
твојата уста медена
со љубов ме бакнува
топли бакнежи
од срце ми даруваш
да ја љубам јас бре моме
не ме оставај.

Еј девојче мое
ах ергенче мило.
За тебе моме лудувам, моме лудувам
за тебе момче живеам, ти си живот мој.

Еј море ергенче мило, убаво
моево срце мило момче
ти го подарувам јас
да си само мој
да ти се радувам
да те љубам младо момче
ти си живот мој.

Еј девојче мое
ах ергенче мило.
За тебе моме лудувам, моме лудувам
за тебе момче живеам, ти си живот мој.
I do not have a recording of this song. Do you? Help this collection by sending it to [email protected]. Thanks!