Легнало лудо, заспало

Легнало лудо, заспало,
сладок си сон сонувало,
за едно моме убаво,
селанче, селанче.

На сон му дојде девојче,
на бели му гради легнало,
на сон му дојде убаво
девојче, девојче.

В' десна му рака заспало,
како куршумче тежеше,
како жарче жежеше,
девојче, девојче.

Тргна се, лудо, разбуди,
нема го моме крај него:
- Ај да се себе убодам,
без мало селанче.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Легнало лудо, заспало

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев