Пијан идам мајко

Меаните мајко пусти да останат
меанџики моми да ги заборавам, мајче,
да се женам, мила мајчице
за првото либе,
тоа си го сакам мајчице,
на овој чуден свет.

Тие пусти пари само по меани,
зошто ми ги даде, вино јас да пијам,
а ти мајко, стара мајчице
од сон да се будиш,
порти да отвориш мајчице,
дома да дојдам,
ај, дома да дојдам.

Пијан идам мајко од пусти меани,
само рујно вино саноќ сум си пило,
само многу љубам мајчице,
сè со рујно вино,
како да се женам мајчице,
не ме остават,
ај не ме остават.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Румјана Попова - Пијан идам мајко

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Румјана Попова