Т’мна м’гла по полето

Т'мна м'гла, мале, по полето,
мене туга, мале, на срцето,
з' едно лудо, мале, од селото.

З' едно лудо, мале, од селото,
близу, близу мале, во комшијете,
плот нè дели, мале, дворовите.

Плот нè дели, мале, дворовите,
ѕид нè дели, мале, одајете.


(Друга верзија)

Магла пада нане

Магла падна мамо,
по полето.
Тага мене мамо,
на срцето,
за едно моме, мамо,
во комшии.

Плет ни дели, мамо,
двориштата.
Ѕид ни дели, мамо,
чардаците,
китка дели, мамо,
образите.

Ил' ме жени, мамо,
ил' ме доми.
пуста младост, мамо,
не се трпи.

Не е огин, мамо,
да прегори.
Не е вода, мамо,
да претече.

Ако не ме жениш,
нит' ме домиш,
ќе се фрлам, мамо,
в матен Вардар.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Светлана Радовска - Т’мна м’гла по полето

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Светлана Радовска