Лерин, Костур распеани

Абер пристигна од далечина
Од измачена Македонија
Славна Баница печалбарска
aбер испраќа за Канада.

Лерин, Костур распеани
Силни македонски соколи
Песна јуначка запеаа
За нашата Македонија.

Ора коњчето, лета соколе
Арменорчени оро играле
оро развиле до Неволени
дан' заборават деној минати.

Лерин, Костур распеани
Силни македонски соколи
Песна јуначка запеаа
За нашата Македонија.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Бисер Торонто - Лерин, Костур распеани

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Бисер Торонто