Расцвети верна љубов во народот

Расцвети верна љубов во народот,
засвети силно в' срца поробени.
Со силен пламен распламти,
со голем оган разгори,
до срца млади и јуначки,
да тргнат во гората.

На ремен танки сабји запашите,
за татковина своја да станите.
Да викниме со глас голем,
да чует Балкан поробен,
големо, мало, станувајте,
оружје земајте.

За наша мила, славна татковина,
за наша мила, слободна држава.
И крвта да си пролејме,
за слободно да живеиме,
од тие неверни тирани,
Турци отоманци.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Расцвети верна љубов во народот

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури