Македонче, соколе

- Расти сине, расти чедо, македонче, соколе,
чесен сакам да те гледам секогаш и секаде.
- Слушни татко што ти вели и секогаш сети се
оваа наша мила земја, правда уште не виде.

Таму во далечина, сè е Македонија
зошто наш'та мила земја други ни ја зедоа.

Таму има луѓе наши, зборат грчки и бугарски,
вистина ли, кажи тато — тие се Македонци.
И планини нека паѓаат, гори нек' се уриваат,
ова наше чесно име не може да исчезне.

Таму во далечина, сè е Македонија
зошто наш'та мила земја други ни ја зедоа.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Жаклина Узунова, Јанко Узунов - Македонче, соколе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Жаклина Узунова
  2. Јанко Узунов