Кинисав да одам

Кинисав да одам,
во Костур на гости.
Деверот ми викна:
- „Врати се невесто“.

Врати се невесто,
момчето ти дојде.
Момчето ти дојде,
дома не те најде.

Промена ти сака,
кошулата бела.
Кошулата бела,
ич не заносена.

Вечера ти сакат,
кокошка печена.
Кокошка печена,
ич не донесена.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Кинисав да одам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури