Војник да се биде

Утре војник одам во армијата,
верно да ѝ служам на родината.
Стави мила мајко бела шамија,
среќна што испраќаш син во армија.

Војник да се биде чест и гордост е,
земја да се брани света должност е.

Кани татко родот и другарите,
овој голем настан да прославиме,
дојди испрати ме, ти ангел мој,
гоределива биди со војникот твој.

Војник да се биде чест и гордост е,
земја да се брани света должност е.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Кенан Таировски - Војник да се биде

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Кенан Таировски