Маро, Мацо

Ајде, ајде мило Маре да се љубиме,
бадијала Маре време да не губиме.

Маро, Мацо, маче шарено,
Маро, Мацо, маче галено.

Вчера рече мило Маре: „Ајде земи ме“,
сега велиш: „Бегај море, бегај од мене'.

Маро, Мацо, маче шарено,
Маро, Мацо, маче галено.

Време ми е да се женам, не сум дете јас,
луд по тебе јас сум Маре, ќе викнам на глас.

Маро, Мацо, маче шарено,
Маро, Мацо, маче галено.

Ќе те грабнам мило Маре, тебе за мене,
ајде мори лично Маре да се земиме.

Маро, Мацо, маче шарено,
Маро, Мацо, маче галено.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Маро, Мацо

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски