Имал попот магаренце

Имал попот магаренце,
имал попот магаренце,
се сопало, му паднало
му паднало, се отепало.

Седнал попот да го плачи,
да го плачи, да го тажи.
Оздол' гледа попаѓата
и на попот што му вели:

- Молчи попе, не ми плачи,
не ми плачи, не ми тажи,
опашката за сукало,
а кожата за тапанче.

Лево уше за пиперник,
десно уше за соленик.
Се насмеа попот Ставре,
ја прегрна Ставреица.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ангелко Спироски - Имал попот магаренце

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ангелко Спироски