Недо ле, арна девојко

Недо ле, арна девојко,
што сношти доцна седевте,
три пати петли пееја,
два пати вино точевте?

- Еј море, лудо, та младо,
дилми ме прашаш, ќе кажам:
сношти си дојдов од Стамбол,
дебела книга донесов.

Од стари баби пишано,
од млади невести кажано:
кои што се сакаат два млади,
грев било да не се земат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Кирил Манчевски - Недо ле, арна девојко
  2. Даниел Тошевски - Недо ле, арна девојко
  3. Танец - Недо ле, арна девојко

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Кирил Манчевски
  2. Даниел Тошевски
  3. Танец