Свадба тиквешка

За тебе лична Невено,
за тебе, пиле шарено,
за тебе чувам алтани
и бисери.

Ај да те моме кандисам,
двајцата да се земиме,
свадба да си направиме
највесела.

Кажи ѝ на мајка ти,
нека ти спреми дарови,
нека си викне роднини
и комшии.

Кажи му и на татко ти,
бочвите нека ги спреми
со бела љута ракија
и вино црвено.

Стани си утре порано,
отвори ширум портите,
јас ќе дојдам по тебе
со сватови.

Рака на мене подај ти
и оро напред поведи,
нека се вие широко,
свадба е тиквешка.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Тајфата на Димо Дулот - Свадба тиквешка

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Тајфата на Димо Дулот