Свадба голема

Цела ноќ, до зори пушки, мајко, пукаат,
Радика се река ори, свадбари се веселат.

Свадба е голема, денес се женам,
Јана е јубава мома, ја земам јас.
Тапан силно нека удри, зурли нека вијат,
дај од китен бардак, мајко, сите да се напијат.

Цела вечер, мајко, тапани се слушаат,
Јана мома оро води, свадба ѝ е денеска.

Свадба е голема, денес се женам,
Јана е јубава мома, ја земам јас.
Тапан силно нека удри, зурли нека вијат,
дај од китен бардак, мајко, сите да се напијат.

Силно тапан чука, како гром да удира,
колку Јана јас ја љубам, знае цела Радика.

Свадба е голема, денес се женам,
Јана е јубава мома, ја земам јас.
Тапан силно нека удри, зурли нека вијат,
дај од китен бардак, мајко, сите да се напијат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Војо Стојановски - Свадба голема
  2. Николина Чакурдукова - Свадба голема

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Војо Стојановски
  2. Николина Чакурдукова