Таму долу крај Белото Море

Таму долу крај Белото Море,
таму е браќа мојот роден крај,
тиран дојде нас нè пропади,
па скитаме по целиот свет,
ох, Македонијо,
моја земјо напатена.

Уште памтам, браќа, бежанците,
с' очи тажни, срца ранети,
напуштија родно огниште,
па тргнаа земји далечни,
ох, Македонијо,
моја земјо напатена.

Уште памтам, браќа Македонци,
Кукуш, Делчев и Бело Море,
ќе го памтам пусто Еди Куле,
тоа сотре многу херои,
ох, Македонијо,
моја земјо напатена.

Дали еднаш пак ќе се вратам,
во нашиот мил роден крај,
дали еднаш сонце ќе огрее,
таму долу в Македонија,
ох, Македонијо,
моја, мила, земјо родена,
ох, Македонијо,
моја земјо напатена.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Таму долу крај Белото Море

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева