Еленко, моме мори, убава

Еленко, моме мори, убава,
зошто солзи рониш, моме, ем плачеш?

Дал' мајка жалиш, моме, ил' татко,
ил' за твојте браќа, сестро, комити?

Немој бре, лудо, не ме јадосуј,
и на срце рана не ми задевај,
оти за мојта рана лек нема.

Нит' мајка жалам лудо, нит' татко,
туку си го жалам, лудо, либето,
либето ми е, лудо, в' туѓина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Нина Спирова - Еленко, моме мори, убава
  2. Александар Сариевски - Еленко, моме мори, убава
  3. Станко Ливрински, Танец - Еленко, моме мори, убава

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Нина Спирова
  2. Александар Сариевски
  3. Станко Ливрински
  4. Танец