Ах, каде е мојто либе

Ах, каде е мојто либе,
дали мисли тој на мене?
Јас за него само венам,
и за него ќе умрам.

Коленичев јас пред него,
ем со солзи на очите:
- „Кажи, кажи неверно либе,
која љубиш освен мене“?

Зошто кажа ти пред мама
каде бевме ние двајца?
Ако либе те излажам,
подобро е јас да умрам.

Блазе оној што си љуби,
кој што љуби верно либе,
тој бесценет камен носи
и е верен дур' до гроба.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Гоце Арнаудов - Ах, каде е мојто либе
 2. Група АС - Ах, каде е мојто либе
 3. Даниела Калаџиска, Пијано бар - Ах, каде е мојто либе
 4. Елена Велевска - Ах, каде е мојто либе
 5. Ирена Спасовска - Ах, каде е мојто либе
 6. Јасмина Мукаетова - Ах, каде е мојто либе
 7. Сања Лефкова - Ах, каде е мојто либе
 8. Алексо Димов - Ах, каде е мојто либе
 9. Зоран Џорлев, Сузана Спасовска - Ах, каде е мојто либе
 10. Ани Малинкова, Зоран Џорлев - Ах, каде е мојто либе
 11. Катерина Танева, Нели ти реков - Ах, каде е мојто либе
 12. Зоран Џорлев, Катерина Танева - Ах, каде е мојто либе
 13. Антонија Шола, Гарабет Тавитјан, Гарабет Тавитјан Јр., Диран Тавитјан - Ах, каде е мојто либе
 14. Виктор Масторидис - Ах, каде е мојто либе
 15. Gamze Matraci - Ах, каде е мојто либе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Гоце Арнаудов
 2. Група АС
 3. Даниела Калаџиска
 4. Пијано бар
 5. Елена Велевска
 6. Ирена Спасовска
 7. Јасмина Мукаетова
 8. Сања Лефкова
 9. Алексо Димов
 10. Зоран Џорлев
 11. Сузана Спасовска
 12. Ани Малинкова
 13. Катерина Танева
 14. Нели ти реков
 15. Антонија Шола
 16. Гарабет Тавитјан
 17. Гарабет Тавитјан Јр.
 18. Диран Тавитјан
 19. Виктор Масторидис
 20. Gamze Matraci